Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Μια μέρα ιστορίας, πολιτισμού και κουζίνας στο Ρέθυμνο

Μια μέρα ιστορίας, πολιτισμού και κουζίνας στο Ρέθυμνο

Μπείτε σε ένα ταξίδι στην ιστορία, τον πολιτισμό και την κουζίνα με μια ημερήσια εκδρομή στο Ρέθυμνο, μια γοητευτική πόλη γεμάτη παράδοση και ομορφιά.

Ξεκινήστε τη μέρα σας περιπλανώμενοι στα ιστορικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου. Θαυμάστε τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, επισκεφθείτε το εμβληματικό σιντριβάνι Ριμόντι και εξερευνήστε τα μεσαιωνικά σοκάκια που είναι γεμάτα πολύχρωμες μπουτίκ και καταστήματα χειροτεχνών.

Βυθιστείτε στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Ρεθύμνου με μια επίσκεψη στα κορυφαία αξιοθέατά του. Μπείτε στο εσωτερικό της επιβλητικής Φορτέτζας, ενός βενετσιάνικου φρουρίου που δεσπόζει πάνω από την πόλη, και ανακαλύψτε τη συναρπαστική ιστορία της στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Μη χάσετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τους περίτεχνους εσωτερικούς χώρους των ιστορικών εκκλησιών που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη την Παλιά Πόλη.

Χαρίστε στους γευστικούς σας κάλυκες μια γαστρονομική περιπέτεια με γεύμα σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του Ρεθύμνου. Γευτείτε τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως ντάκο (σαλάτα με κριθαρένιο παξιμάδι), σαλιγκάρια και αρνί, ενώ απολαμβάνετε τη γοητευτική ατμόσφαιρα της πόλης.

Μετά το γεύμα, κάντε μια χαλαρή βόλτα κατά μήκος του γραφικού παραλιακού πεζόδρομου του Ρεθύμνου. Απολαύστε την πανοραμική θέα της αστραφτερής θάλασσας και του ενετικού λιμανιού και ίσως σταματήσετε για ένα δροσιστικό ποτό σε ένα από τα παραθαλάσσια καφέ.

Ολοκληρώστε τη μέρα σας με μια επίσκεψη στη Δημοτική Αγορά Ρεθύμνου, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μια ποικιλία τοπικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο, μέλι, τυρί και βότανα. Προμηθευτείτε αναμνηστικά για το σπίτι σας και απολαύστε τις γεύσεις της Κρήτης για πολύ καιρό μετά την επίσκεψή σας.

Μια ημερήσια εκδρομή στο Ρέθυμνο υπόσχεται ένα τέλειο μείγμα ιστορίας, πολιτισμού και κουζίνας, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία για επισκέπτες όλων των ενδιαφερόντων.