Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Μια επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά του Ηρακλείου

Μια επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά του Ηρακλείου

Ανακαλύψτε τη ζωντανή ατμόσφαιρα της πολυσύχναστης Κεντρικής Αγοράς του Ηρακλείου, η οποία προσφέρει στους επισκέπτες μια έκρηξη αισθήσεων.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επισκεφθείτε αυτή την αγορά, μερικοί από τους οποίους είναι οι εξής

Περιπλανηθείτε στους πολυσύχναστους πάγκους της αγοράς που είναι γεμάτοι με τοπικά προϊόντα, γευστικά βότανα και φρέσκα προϊόντα για να βιώσετε πραγματικά την ουσία της κρητικής κουζίνας. Γευτείτε ζουμερά φρούτα, αρωματικά μπαχαρικά και χειροποίητα τυριά, καθώς βυθίζεστε πλήρως στην πλούσια γαστρονομική ιστορία του νησιού. 

Μιλήστε με φιλικούς πωλητές και παθιασμένους τεχνίτες που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις και τις ιστορίες τους. Μάθετε την πολιτιστική σημασία κάθε προϊόντος, τις παραδοσιακές μαγειρικές μεθόδους και τα γκουρμέ μυστικά μαγειρικής της περιοχής. Η αγορά είναι μια μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσετε με τους ντόπιους και να ανακαλύψετε περισσότερα για τον τρόπο ζωής τους. 

Ανακαλύψτε μια μεγάλη ποικιλία από αυθεντικά σουβενίρ και χειροτεχνήματα, από εξαιρετικά σκαλισμένα ξύλινα αντικείμενα μέχρι ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά και λεπτεπίλεπτα υφαντά ρούχα. Πάρτε στο σπίτι σας ένα μικρό κομμάτι της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης και στηρίξτε τους ντόπιους τεχνίτες που είναι αφοσιωμένοι στη διατήρηση των παραδοσιακών μεθόδων. 

Θαυμάστε τις παλιές κατασκευές της αγοράς για το διακοσμημένο εξωτερικό τους και την εξαιρετική χειροτεχνία τους. Η αρχιτεκτονική της αγοράς τιμά τις πολιτιστικές επιρροές και το πλούσιο παρελθόν του νησιού, προσφέροντας ένα ευχάριστο σκηνικό για το ταξίδι σας για ψώνια.