Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Περιοχές της Κρήτης που ξεχωρίζουν για τις αυθεντικές τους γεύσεις

Περιοχές της Κρήτης που ξεχωρίζουν για τις αυθεντικές τους γεύσεις

Η Κρήτη είναι διάσημη για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, με κάθε περιοχή του νησιού να προσφέρει ξεχωριστές γεύσεις που βασίζονται σε τοπικά υλικά και παραδοσιακές συνταγές.

Στην περιοχή του Ηρακλείου, τα χωριά των Αρχανών και των Πεζών φημίζονται για τα κρασιά και τα παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά. Εδώ, μπορείτε να δοκιμάσετε το αντικριστό, τους ντάκους και άλλα πιάτα που ενσωματώνουν τα προϊόντα της περιοχής, όπως το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο. 

Τα Χανιά είναι ένας γαστρονομικός προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε. Η πόλη και τα γύρω χωριά προσφέρουν παραδοσιακά φαγητά, όπως τα χανιώτικα μπουρέκια, κρέας με αρωματικά βότανα και πιάτα βασισμένα στα φρέσκα προϊόντα της κρητικής γης. 

Στο Ρέθυμνο, η κουζίνα είναι επηρεασμένη από τις παραδοσιακές συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά. Τα σαλιγκάρια, οι πίτες και οι σούπες από τοπικά λαχανικά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά πιάτα της περιοχής, που συνδυάζουν απλότητα με μοναδική γεύση. 

Το Λασίθι, τέλος, είναι γνωστό για τα τυριά του, όπως η γραβιέρα, και τα προϊόντα όπως το μέλι και το ελαιόλαδο. Στα ορεινά χωριά του Λασιθίου, η αυθεντικότητα των γεύσεων παραμένει ισχυρή, με τις παραδοσιακές πίτες και τα γλυκά να κλέβουν την παράσταση. 

Ανακαλύψτε τις γαστρονομικές απολαύσεις κάθε γωνιάς της Κρήτης και αφεθείτε στις γεύσεις που καθρεφτίζουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.